Nalewka żurawinowa

0,5kg żurawiny świeżej lub mrożonej 400ml wódki 300ml spirytusu 200ml wody Szklanka cukru lub miodu, ewentualnie syropu klonowego. Świeże owoce […]

Read More

Suszona żurawina

Owoce żurawiny myjemy staranie w cieplej wodzie, suszyma w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach lub w suszarce do grzybów w […]

Read More

Kisiel żurawinowy

Składniki: 500g świeżej lub mrożonej żurawiny 0,7l wody 150 cukru lub miodu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kilka goździków Żurawinę gotujemy […]

Read More

Żurawina w syropie

Składniki: 500g świeżej żurawiny Sok z jednej cytryny 300g cukru Owoce kroimy na pół, przekładamy litrowego, wyparzonego słoika przsypujac warstwy […]

Read More

Sos żurawinowy

Składniki: 800g żurawiny świeżej lub mrożonej 300ml soku pomarańczowego 300g cukru light lub dark Muscovado Zmieszaj cukier z sokiem i […]

Read More